Företagare i lyrestad

Vi är stolta över att det finns så många hobbyföretagare, egenföretagare och större företag med flera anställda i Lyrestad.

Vinnare av formex sustainability award 2024

Svenska Lursta Cast Iron är vinnaren av Formex Sustainability Award 2024. Företaget kammar hem priset för sin väldesignade, lokalt präglade och långlivade pannkakslagg av återvunnet skrot.

Juryns motivering
"Skyhög verkshöjd och ett genomgående hållbarhetstänk kännetecknar denna nykomling. Såväl pannkakslaggen som lillasystern portionsmorteln tillverkas av lokalt, återvunnet skrot, samt spill från grannfabriken. Gjutningen sker med återcirkulerad sand, och gjutjärnet behandlas med raps från fält ett stenkast bort. Guldstjärna för kommunikationen, som förmedlar att produkterna kan smältas ner och bli något annat – men framför allt är ett lån från framtida generationer."

Årets företagare 2024

Varje år på Internationella kvinnodagen utser Centerpartiet Mariestad årets kvinnliga företagare. I år gick priset till Nancy Magnusson dom driver Daisys kafé i Lyrestad samt Jessica Thim Wadström som driver butiken Decorner i Mariestad. 

Nancys kommentar
"Mycket hedrande och väldigt överraskande. 
Inget företag står sej utan bra personal, och jag har den bästa! Tack!"


Lursta Cast iron 

Lursta är hantverkstradition, innovation och tidlös design. Alla gjutjärnsprodukter handtillverkas på gjuteriet i Lyrestad. "Vi återbrukar lokalt återvunnet skrot för att skapa morgondagens klassiker, med ambitionen att göra ett så litet avtryck på vår planet som möjligt"

AQ Special Sheet Metal AB

Tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin, vi är även specialiserade på tillverkning av avgassystem och ljuddämpare. Tillsammans med högteknologisk utrustning, kunskap, erfarenhet och kreativitet är AQ självklart val inom branschen. 

Povvr

Upplev den virtuella världen (VR), när den är som bäst. Boka en upplevelse eller test av produkter, som ni även kan köpa på plats. Vi öppnar även nu upp vår biosalong / konferenslokal för uthyrning. Boka upp en kickoff eller barnkalas som skräddarsys efter era önskemål.

Lyrestadsalongen

I centrala Lyrestad ligger Lyrestadsalongen. Vi erbjuder klippning, färgning, övriga tjänster och fotvård. Välkomna att boka tid via hemsidan. 

Ica nära freijs

Handla maten på ICA Nära Freijs Livsmedel. Nya fina erbjudanden varje vecka! Upptäck veckans middagsvaror. Alltid färskt och välsorterat för dig. Lågt pris varje dag och öppet alla dagar. Vi finns nära dig. Snabbt, enkelt och nära.

Adolfssons Maskin ab

Ett entreprenad företag inom jordbruk och markjobb. 

Arkiv digital

Störst i Sverige på släktforskning! Släktforska och bygg släktträd, bläddra i kyrkböcker och sök bland miljontals namn. 

Lyrestads mekaniska

Utför och konstruerar allt inom stål och mekanik. Som t.ex legotillverkning, byggnation av räcken, skyltar, badbryggor och relingar till båt, samt mycket mer. 

Solberga måleri

Erbjuder måleriarbeten till allt från mindre privata renoveringsarbeten till stora bostadsföreningar. Oavsett om du vill ha hjälp med att måla om ditt hem, din arbetsplats eller en offentlig byggnad så kan vi hjälpa dig. 

Fönsterputsare felix

Utgående från Lyrestad erbjuds fönsterputs åt både privatpersoner och företag. Vi trivs med att putsa fönster och jobbar med proffsig utrustning i hög kvalité samt använder bara miljövänliga rengöringsmedel. Anlita oss med fasta intervaller eller vid enstaka tillfällen. Vi har alltid fasta timpriser året runt. 

Hälsolundens massage

En dag i månaden kommer Susanne Boström till Lyrestad och erbjuder massage. Hennes behandlingar sker övriga dagar i Karlstad. Bokning sker via mail eller telefon (ej via bokningssystemet) 

Moe däck & uthyrning ab

Försäljning av både nya och begagnade däck och fälgar. Utöver det skiftar, kränger och balanserar vi däck till personbil, lätta lastbilar och släpkärror. 

Lyrestad gjuteri

Lyrestads Gjuteri är ett gjuteri som gjuter gjutjärn både gråjärn och segjärn. Det mesta av tillverkningen gjuts till svenska verkstadsindustrin men även exklusiva prydnadsföremål till Svenskt Tenn, offentligt utsmyckning och hjälper till vid restaurering av gjutjärn och renoveringar av gamla byggnader. 

Sörens tv-service & försäljning

Sörens TV-Service hjälper dig med allt; inköp, installation & service, hemelektronik, 4G/5G, bredband, wifi, antenner, it-hjälp med mera. Vi har även nya och begagnade TV samt TV-kanal paket. RUT avdrag 50% på arbete i bostaden.

Lyrestad design

Hemsidor, domännamn, logotyper, marknadsföringsprodukter och personlig design. Lyrestad Design får ditt företag att synas och dina personliga designs att tryckas!

Edvins trä, slöjd och hantverk

Ett företag som ägnar sig åt slöjd och hantverk och framförallt att tillverka Amerikanska stolar. 

Byggeriet i lyrestad

Utför uppdrag som ombyggnation, nybyggnation, altaner, trädgårdsanläggning, läggning av marksten samt båtbyggeri. 

ALG skog AB

ALG Skog AB är specialiserat på markberedning samt maskinell sådd. Vi är PEFC-certifierade genom SE Gruppcertifiering. Vårt arbetsområde är Västra Götaland, Närke och Värmland.

Färgkraft

Välkommen till Färgkrafts butik på nätet. Vi har fantastiska selfaktorspunna garner spunna av ull från får i norden - Finullsfår, Gotlandsfår och Leicesterfår. Garnerna innehåller inga gifter från parasitbekämpningsmedel. Vi håller föredrag och kurser både i ateljén och runt om i landet.