bo och äta i lyrestad

Får du inte nog av byn och vill sova kvar? Eller kurrar det i magen? Vilken tur, för i Lyrestad finns både övernattningsmöjligheter och matställen!

Norrqvarn hotell och restaurang

Längst Göta kanal i en av de gamla kvarnarna finns idag Norrqvarn Hotell & Konferens. Bo i unika stubbar och svampar, fina hotellrum eller förlägg er konferens hos oss. Hotellet har även restaurang med vacker ute och inneservering. 

Lyrsta R B&B

Välkommen till vår mysiga gamla folkskola här i Lyrestad alldeles intill Göta Kanal, inte långt från den trevliga sjöstaden Mariestad. Huset är från 1845 och ger dig en genuin och hemtrevlig känsla. 

Pensionat åsgården

Ett pensionat kan beskrivas som ett enklare hotell med gammaldags inredningsdetaljer, hel- eller halvpension, familjeägt och få rum. Detta medför en gemytlig stämning, hemkänsla, avstressande och lugn miljö. Gästerna väljer ofta att stanna två eller fler nätter och återkommer ibland år från år.

daisys Kafé

Daisys är det lilla hemtrevliga Kafe´t precis vid Göta Kanal i Lyrestad. Vi erbjuder hembakat och mysig inredning. Här finns kaffe, te, mackor, bullar, bröd, bakelser, småkakor och mycket mer! Öppet året runt. 

hembygdsgårdens café

Mitt i Lyrestad, vid Göta kanal, ligger det stora hembygdsmuseet Hamnmagasinet som ägs och drivs av Lyrestad sockens hembygdsförening.

Pizzeria milano

Här serveras goda pizzor, kebab, grill och sallader. Alkoholrättigheter som öl, vin och andra alkoholdrycker.